Υλικά
 

Γαρίδες 800 γρ
Αρακάς 100 γρ
Καρότα 120 γρ
ρύζι καρολίνα 150 γρ
κρεμμύδι ολόκληρο 1
τοματοπολτό 10 γρ
αλάτι 10 γρ
πιπέρι 5 γρ
 

Εκτέλεση
 

1.Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε τα καρότα σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα κελύφη από τις γαρίδες, το κρεμμύδι, τον τοματοπολτό και βράζουμε για 30’.

2.Στραγγίζουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 30‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα.

3.Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5’ ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως.
 

Tip συνταγής
 

Οι σπόροι του γλυκάνισου, λόγω της ανηθόλης που περιέχουν, θεωρούνται φυσικό αποσμητικό για το στόμα.