Υλικά:

1.200 γρ. τυρί μυζήθρα ή ρικότα, ½ κούπα ζάχαρη, 2 κούπες μέλι mas best brand, 10 αυγά, το ξύσμα δύο λεμονιών, 4 κ.γλ. κανέλα, ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Για το γαρνίρισμα: μέλι και κανέλα


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζετε τη μυζήθρα ή τη ρικότα, προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι κι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε διαδοχικά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύοντας ζωηρά ενδιάμεσα. Τέλος, ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι, το οποίο έχετε προηγουμένως καλά κοσκινίσει. Αναδεύετε απαλά.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με διάμετρο 20εκ. Αδειάζετε μέσα το μείγμα της μελόπιτας, φροντίζοντας να πάει παντού, ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′ περίπου. Όταν αρχίσει να κρυώνει η μελόπιτα, τη γαρνίρετε με όσο μέλι και κανέλα θέλετε. Η μελόπιτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.