Υλικά

 

γιαούρτι 700 γρ
γάλα100 ml
κρέμα γάλακτος200 ml
μέλι100 γρ
ζελατίνες14 γρ
Για το σερβίρισμα:
τριμμένα καρύδια40 γρ
μέλι30 γρ

 

 

Εκτέλεση

 

1. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις στύβουμε. Βάζουμε το γάλα να κάψει και διαλύουμε μέσα σε αυτό τις ζελατίνες.

2.Ρίχνουμε το μίγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με το μέλι. Προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Συμπληρώνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

3.Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τα φορμάκια μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα της πανακότας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 3 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με λίγο μέλι και τριμμένο καρύδι.