Υλικά

 

2 φύλλα σφολιάτας
50g άλειμμα σοκολάτας Nutella
30g αμύγδαλα θρυμματισμένα
1 κρόκος αυγού

 

 

Εκτέλεση:

 

Κόψτε τη σφολιάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Απλώστε το άλειμμα σοκολάτας σε ένα φύλλο ζύμης και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο της σφολιάτας στην κορυφή. Κόψτε σχισμές και στις δύο πλευρές που η απόσταση μεταξύ τους θα είναι ένα εκατοστό. Στριφογυρίστε κάθε λωρίδα ζύμης δύο φορές. Κόψτε ένα σχήμα αστεριού με την εναπομείνασα ζύμη και τοποθετήστε το στην κορυφή. Αλείψτε όλη τη ζύμη με ένα κρόκο αυγού που έχετε αναμείξει με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς C.