Yλικά

• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αγγούρι
• 1/3 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
• 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα αλάτι
• πιπέρι

 Eκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη
  2. Βάζουμε το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ
  3. Προσθέτουμε αλάτι και την 1 κ.σ. από το μηλόξιδο
  4. Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι μας με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξουμε πολύ για να φυγει όλη η υγρασία
  5. Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. μηλόξιδο
  6. Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι
  7. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε