Υλικά

  • κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το σκόρδο, ρίχνετε τα βατόμουρα, τα φύλλα του δενδρολίβανου και όλα τα κομμένα υλικά μέσα σε ένα μπόλ, περιχύνετε με μέλι και ανακατεύετε.
2. Στην χοιρινή πανσέτα ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τρίβετε τα μπαχαρικά σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
3. Απλώνετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει (αποξηραμένα φρούτα, μέλι κ.α) σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας.
4. Έπειτα τυλίγετε σε ρολό το κρέας και το δένετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα στο ρολό και ψήνετε στους 150°C για 3 ώρες
5. Για το σερβίρισμα, περιχύνετε το κρέας με την μαρινάδα.
6. Συνοδεύετε με την ζεστή σαλάτα και την κρέμα καλαμποκιού.
7. Για την κρέμα καλαμποκιού: Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το γάλα, το καλαμπόκι και τα αφήνετε να βράσουν. Έπειτα αλέθετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8. Για τη ζεστή σαλάτα: Βράζετε για λίγο τα λαχανάκια Βρυξελών. Τοποθετείτε το μπέικον σε μια λαδόκολλα, ρίχνετε το μέλι και το ψήνετε στους 160°C για 10 λεπτά. Για το σερβίρισμα ρίχνετε στα λαχανικά λάδι, αλάτι και το ψημένο μπέικον.