ΥΛΙΚΑ

Για 1 ταψί του φούρνου:

  • 125 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 125 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 4 αυγά, medium
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:
300 – 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
 
Για το γαρνίρισμα:
Ζάχαρη άχνη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου και το αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο.

2.Προσαρμόζουμε το σύρμα στο μίξερ, και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει πολύ καλά και να ασπρίσει.

3.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το κοσκινίσουμε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας το καλά ώστε να έχουμε ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος.

5.Ψήνουμε το παντεσπάνι για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

6.Το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα ή μια άλλη λαδόκολλα. Προσεκτικά ξεκολλάμε την λαδόκολλα στην οποία το ψήσαμε και το τυλίγουμε σε σχήμα ρολό.

7.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το σχήμα του ρολού.

8. Μόλις αυτό γίνει το ξετυλίγουμε και το αλείφουμε με την πραλίνα φουντουκιού. Τέλος το ξανατυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες για να το ισιώσουμε. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.