Γιαούρτι για τα εγκαύματα
Έχει συμβεί σε όλους μας. Καθίσατε λίγη παραπάνω ώρα κάτω απ’ τον ήλιο και η πλάτη σας έγινε σαν καλοψημένο μπαρμπούνι. Οι γιαγιάδες μας, μας έλεγαν να αλείφουμε την καμένη περιοχή με κρύο γιαούρτι. Ενώ η αναζωογονητική δράση των προβιοτικών πάνω στο δέρμα, δεν έχει αποδειχθεί με επίσημη ιατρική έρευνα, η δική μας εμπειρία είναι θετική. Μας ανακουφίζει πάντα. Απαλύνει τον πόνο και ενυδατώνει το ταλαιπωρημένο δέρμα. Αυτή τη συμβουλή δε θα την ακούσετε από δερματολόγο, γιατί εκείνοι -ευτυχώς- δεν θα σας επέτρεπαν ποτέ να ξεχαστείτε κάτω απ’ τον ήλιο, ειδικά χωρίς αντηλιακό!
Σούπα τραχανάς
Σούπα τραχανάς Υλικά για 2 άτομα: 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά κυπριακό 6 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή 1 κύβο κότας 1 χαλλούμι κομμένο σε κύβους λίγο φιδέ σπασμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε νερό λίγες ώρες πριν το μαγειρέψουμε. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό μαζί με τον φουσκωμένο τραχανά και τον βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μήν μας κολλήσει. Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το χαλλούμι σε κύβους και το φιδέ, το βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο φιδές και να μαλακώσει το χαλλούμι
Γιαούρτι με φρούτα
Ένα γεύμα για πρωινό Υλικά: 150 γρ. Γιαούρτι 50 γρ. Φράουλες 50 γρ. Κεράσια 2 κουταλιές σούπας τριμμένο αμύγδαλο Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι κόβουμε τα φρούτα κομματάκια τα βάζουμε κι αυτά μέσα στο γιαούρτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα και είναι έτοιμο. Μπορείτε να βάλετε οποίο φρούτο σάς αρέσει.
Σαλάτα με χαλούμι, ρόδι και παστέλι
Συστατικά για τη σαλάτα 2 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 200 γρ. χαλλόυμι, κομμένο σε κυβάκια 1 ρόδι, καθαρισμένο 50 γρ. σταφίδες 250 γρ. παστελάκι με φυστίκια, κομμένο σε κυβάκια Για το ντρέσινγκ 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο 2 κ.σ. μέλι 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 1 κ.γ. μουστάρδα Αλάτι Πιπέρι Μέθοδος εκτέλεσης για το ντρέσινγκ Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα Για την συναρμολόγηση Μεταφέρουμε τη ρόκα σε μια σαλατιέρα Στη συνέχεια προσθέτουμε το χαλλούμι αφού το ψήσαμε στη σχάρα Προσθέτουμε το χαλλούμι, τις σταφίδες, το παστελάκι [...]
Τι μπορείς να κάνεις μ’ ένα ξυλάκι, μία μπίρα και ένα καρπούζι
Πολλά καλοκαιρινά (και όχι μόνο) κοκτέιλ περιέχουν χυμούς από φρούτα. Εμείς αντιστρέφουμε αυτή την αρχή και παρουσιάζουμε φρούτα που περιέχουν αλκοόλ. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ελαφριά, μπορεί όμως να βαρύνει αν τη θέση της μπίρας πάρει η βότκα, μιας και το καρπούζι με βότκα είναι ήδη γνωστό. Υλικά 1/2 καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 4 μπουκάλια KEO Μπύρα Ξυλάκια παγωτού Eκτέλεση Βάζεις τα κυβάκια του καρπουζιού σε ένα μπολ. Τα καλύπτεις με την μπίρα. Τα αφήνεις εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες Βγάζεις τα κομμάτια από την μπίρα και τους καρφώνεις από ένα ξυλάκι παγωτού Τα μοιράζεις σε μια πιατέλα, [...]
Ντοματοσαλάτα με χαλούμι και πιτούλες
Υλικά 3 μεγάλες πίτες ολικής άλεσης 500 γραμμ. ανάμεικτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες 300 γρ. χαλλούμι σε φέτες 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή αλάτι, πιπέρι χυμό από 1 λεμόνι λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης Εκτέλεση Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ραντίζουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε μικρό μπολ βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, την ξερή ρίγανη και λίγο πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε τις πίτες και από τις 2 πλευρές. Τις ψήνουμε σε γκριλιέρα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε [...]