Πιο τέλειες και πιο τραγανές τηγανητές πατάτες
Συστατικά • 4 πατάτες • αλάτι, χοντρό • 2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή • 4 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα • αλάτι • πιπέρι • Ηλιέλαιο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει τον πάτο του Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά Τρίβουμε τις πατάτες με τα [...]
The Famous Cranberry
Υλικά 50 ml Famous Grouse 10 ml χυμό lime Xυμό Cranberry Πάγος 1 φέτα lime και cranberries για γαρνιτούρα Ποτήρι Βάζο Τρόπος Παρασκευής: Γεμίζουμε το βάζο με πάγο Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε 50ml Famous Grouse μαζί με 10ml χυμό Lime (περίπου μισό Lime) Ολοκληρώνουμε χυμό Cranberry και αναμειγνύουμε Γεμίζουμε το βάζο με το γευστικό cocktail και γαρνίρουμε με lime και cranberry
Χταπόδι ξυδάτο
Υλικά Συνταγής 1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 φλ. λευκό ξίδι 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 δαφνόφυλλο 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο 1 κ.σ. ρίγανη Εκτέλεση Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές Το βάζουμε [...]
Coco muffins νηστίσιμα με βουτυρόκρεμα καρύδας
Υλικά για 24 κομμάτια 1 φλ.τσ. σπορέλαιο 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη 1 φλ.τσ. γκαζόζα ή Srite ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό (ό,τι έχουμε) 2 μεγάλα πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα τους 1 φλ.τσ. ινδοκάρυδο 1 φακελάκι μπέικιν 2 βανίλιες 3 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Βουτυρόκρεμα (προαιρετικά): 1/2 φλ.τσ. μαργαρίνη 1 1/2 φλ.τσ. άχνη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.σ. γάλα καρύδας Επικάλυψη: Ινδοκάρυδο (λευκό ή χρωματιστό), χρωματιστή ζάχαρη ή sprinkles Εκτέλεση 1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 2′-3′ λεπτά να γίνει σαν κρέμα. 2. Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά,με τελευταίο το αλεύρι, [...]
Αρακάς με Αγκινάρες
Θα χρειαστείτε μόνο (για 2 άτομα): • 1 συσκευασία Αρακά με αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης 1200 γρ. • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φλιτζάνια νερό (για την κατσαρόλα) ή 1 φλιτζάνι νερό (για την χύτρα) • τον χυμό ενός λεμονιού • αλάτι, πιπέρι Στην κατσαρόλα Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5-7 λεπτά. Δυναμώνετε την ένταση της εστίας, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια νερό και τα ανακατεύετε απαλά. Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για [...]
Πώς θα πετύχουμε μαλακό χταπόδι στα κάρβουνα
Υλικά 2 κιλά χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο (το έχουμε αποψύξει σε αυτή την περίπτωση) Ελαιόλαδο για λάδωμα ½ κούπα ελαιόλαδο για τη σάλτσα Χυμό από 2 λεμόνια ή 4 κουταλιές της σούπας ξύδι Ρίγανη φρέσκια Εκτέλεση Αν δεν είναι καθαρισμένο το χταπόδι, το καθαρίζουμε. Το βάζουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα και αρκετό νερό ώστε να το καλύπτει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στεγνώνουμε. Όταν παγώσει αρκετά, τρίβουμε το χταπόδι με τα χέρια κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσουμε την εξωτερική σκούρα μεμβράνη. Αφαιρείται εύκολα, αν δεν γίνεται, συνεχίζουμε με τα επόμενα βήματα. Βάζουμε [...]