Μπύρα: Τα 8 κυριότερα οφέλη της για την υγεία
1. Πιο δυνατά οστά Η μπύρα περιέχει πυρίτιο, ένα στοιχείο που σχετίζεται με την υγεία των οστών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι απολαμβάνουν ένα με δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών. Ωστόσο, εκείνοι που κατανάλωναν πάνω από την ποσότητα αυτή εμφάνιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο καταγμάτων. 2. Κάνει καλό στα νεφρά Μελέτη του 2011 υπέδειξε ότι η μπύρα βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό που της προσδίδει διουρητική δράση. 3. Κάνει καλό στην καρδιά Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ιταλία, σε δείγμα πάνω από 200 [...]
Κρέπες με γάλα καρύδας
Υλικά 2 αυγά 400 gr γαλα καρύδας 100 gr αλεύρι 2 κ.γ ζάχαρη άχνη 1/4 κ.γ αλάτι Λίγη καρύδα τριμμένη (προαιρετικά) Λίγο βούτυρο για το τηγάνι Πραλινα φουντουκιου Τριμμένο μπισκότο Εκτέλεση Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, ριχνουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι, κοσκινιζουμε την άχνη και τέλος το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε για να γίνει χυλός. Αλείφουμε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, το περίσσιο το παίρνουμε με χαρτί. Ριχνουμε το μείγμα με ένα φλιτζανακι, απλώνουμε και όταν παρει ενα χρυσαφί χρώμα απο την πανω πλευρα, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αλείφουμε με πραλινα και τρίβουμε μπισκότο.
Αρακάς
Υλικά αρακάς κατεψυγμένος 600 γρ 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 125 γρ 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 50 γρ 1.5 πατάτα μέτρια κομμένη σε κύβους 3 cm125 γρ χυμός από λεμόνι 25 ml νερό 500 ml ελαιόλαδο 50 ml αλάτι 2γρ Εκτέλεση 1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. 2.Κατόπιν προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τον αρακά και τις πατάτες για άλλα 4 -5 λεπτά. 3.Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. 4.Εφόσον δοκιμάσουμε και ο αρακάς με τις πατάτες είναι έτοιμα, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τον ψιλοκομμένο [...]
Σωστοί τρόποι προετοιμασίας για τα κάρβουνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Πριν ψήσετε, η προετοιμασία του χώρου θα σας βοηθήσει να αφοσιωθείτε στο άναμμα της φωτιάς και στην ανάπτυξη της ιδανικής θερμοκρασίας για ψήσιμο. Δίπλα σας θα έχετε το τσουβαλάκι με κάρβουνο ή ξυλοκάρβουνο, το προσάναμμα (χαρτί, κύβοι παραφίνης, κλαδάκια), σπίρτα ή αναπτήρα βουτανίου, δοχείο εκκίνησης (καμινάδα) και λαβίδα για την τοποθέτηση κάρβουνου. Εάν κάτω από το bbq έχετε πλακάκι, μην αμελήσετε να τοποθετήσετε ένα φύλλο αλουμινίου για να προστατέψετε το δάπεδο. Ένα βοηθητικό τραπέζι θα σας εξυπηρετήσεις μαζί με τα εργαλεία ψησίματος, μαχαίρι, μπολ με νερό, επιφάνεια κοπής και δίσκους σερβίσματος. Τέλος, θα χρειαστείτε απορροφητικό χαρτί για τα χέρια [...]
Πως να ψήσετε σωστά τα λουκάνικα σας στη σχάρα
Τα λουκάνικα ψημένα στα κάρβουνα είναι σαφώς μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από το τηγάνισμα, καθώς μειώνει την περιεκτικότητά τους σε λίπος και θερμίδες. Ωστόσο, η πρόκληση στο ψήσιμο είναι να καταφέρει κάποιος να τα ψήσει καλά, χωρίς να τα κάψει, να τα στεγνώσει και να τα σκάσει. Κόψτε και ψήστε Χαράξτε το λουκάνικο κατά μήκος, χωρίς όμως να φτάσετε μέχρι κάτω και να κοπεί στα δύο. Στη συνέχεια, ανοίξτε το και βάλτε το πάνω στη σχάρα, μπορείτε να το βάλετε και με το «δέρμα» προς τη φωτιά αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην στεγνώσει. Αυτός είναι [...]
Τζατζίκι
Yλικά • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 1 αγγούρι • 1/3 σκ. σκόρδο • 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 πρέζα αλάτι • πιπέρι Eκτέλεση Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη Βάζουμε το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ Προσθέτουμε αλάτι και την 1 κ.σ. από το μηλόξιδο Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι μας με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξουμε πολύ για να φυγει όλη η υγρασία Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι και [...]