Flat Preloader Icon
Συμβουλές2020-07-21T10:09:54+03:00

Μπουρεκάκια με Χαλβά!

Υλικά 1. 3 κούπες αλεύρι χωριάτικο 2. 1/4 της κούπας λάδι (ηλιανθελαιο) 3. 1 πρέζα αλάτι 4. 1 1/5 κούπα χλιαρό νερό ή όσο πάρει 5. 2 κούπες χαλβά (οποιο θέλετε)  Εκτέλεση 1. Βάζετε το χαλβά (όποιος σας αρέσει), το βάζετε σε ένα μπολ και το πατάτε με το πιρούνι να διαλυθεί 2. Φτιάχνετε το ζυμάρι. Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι μετά το λάδι και ανακατεύεται με τα χέρια να πάει το λάδι παντού. Βάζετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνεται. Μπορεί να πάρει όλο το νερό μπορεί να θέλει και άλλο. Αλευρωνετε τα χέρια σας και την [...]

By |11 Ιουνίου, 2020|Συνταγές|

Κέϊκ Νουτέλας με 3 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής 2 φλ. τσαγιού αλεύρι 2 1/2 φλ. τσαγιού Nutella 4 αυγά  Εκτέλεση συνταγής  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή με μίξερ χειρός όλα τα υλικά να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός. Τα ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο μικρό παραλληλόγραμμο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170° βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

By |11 Ιουνίου, 2020|Συνταγές|

Κέικ γιαουρτιού

Υλικά 1 1/2 φλ. Ζάχαρη  200 γρ. Βούτυρο  4 αβγά  1 κούπα γιαούρτι 5. 3 φλ. Αλεύρι γοχ 6. 1/2 φάκελο μπεικιν(2κγ) 7. 2 βανίλιες     Εκτέλεση 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τις βανίλιες, και τέλος το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα 3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεικιν ανακατεύοντας 4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ (με τρύπα στη μέση) 5. Και ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα ανάλογα το φούρνο (κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαιράκι)

By |11 Ιουνίου, 2020|Συνταγές|

Μπισκότα κανέλας

      Υλικά αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ μπέικιν πάουντερ 2 γρ τριμμένη κανέλα σκόνη 8 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό μαλακωμένο 120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη 90 γρ καστανή ζάχαρη 120 γρ αυγό 1 αλάτι 2 γρ βανίλιες 2      Εκτέλεση 1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός. 2.Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180°C για 15’. 3.Πριν τα φουρνίσουμε τα πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγη καστανή ζάχαρη.

By |11 Ιουνίου, 2020|Συνταγές|

Γκάμον στο φούρνο

  Yλικά • 1 μέτριο Gammon • άσπαστο μαύρο πιπέρι και κανέλλα • ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι • 100ml κρασί ξηρό • λίγο σέλινο και κρεμμύδι • γαρίφαλα • μέλι ή ζάχαρη • ξύδι • φέτες πορτοκαλιού ή ανανά ή κυδώνι ψητό     Εκτέλεση Βράστε το Gammon για μια περίπου ώρα σε νερό μαζί με το άσπαστο μαύρο πιπέρι, την κανέλλα, τον χυμό πορτοκάλι, το κρασί, το σέλινο και το κρεμμύδι. Αφού κρυώσει αφαιρείτε το δίχτυ, το αποδερματώνετε και χαράσσετε ελαφρά την επιφάνεια σε τετράγωνα. Βάλτε στις σχισμές τα γαρίφαλα, πασπαλίστε το με μέλι ή ζάχαρη και ξύδι και [...]

By |11 Ιουνίου, 2020|Συνταγές|

Ρολό με Πραλίνα Φουντουκιού

ΥΛΙΚΑ Για 1 ταψί του φούρνου: 125 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 125 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. 4 αυγά, medium 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας Για τη γέμιση: 300 – 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού   Για το γαρνίρισμα: Ζάχαρη άχνη   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου και το αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο. 2.Προσαρμόζουμε το σύρμα στο μίξερ, και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει πολύ καλά και να ασπρίσει. 3.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το κοσκινίσουμε χρησιμοποιώντας ένα [...]

By |11 Ιουνίου, 2020|Συνταγές|
Go to Top