Μελομακάρονα
Υλικά χυμό πορτοκάλι 125 γρ νερό 75 γρ ηλιέλαιο 200 γρ Ξύσμα από πορτοκάλι 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 0.25 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο 0.25 μέλι 37 γρ άχνη 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό 225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ κουταλιά της σούπας μπέικιν 0.5 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού 0.5 Υλικά για το σιρόπι: Ζάχαρη 750 γρ Νερό 500 ml Μέλι 50 γρ ξύλο κανέλας 0.5 Εκτέλεση 1.Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του όλα μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις γίνει διαυγές, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. 2.Σε ένα [...]
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σοκολάτα Nutella
Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 50g άλειμμα σοκολάτας Nutella 30g αμύγδαλα θρυμματισμένα 1 κρόκος αυγού Εκτέλεση: Κόψτε τη σφολιάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Απλώστε το άλειμμα σοκολάτας σε ένα φύλλο ζύμης και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο της σφολιάτας στην κορυφή. Κόψτε σχισμές και στις δύο πλευρές που η απόσταση μεταξύ τους θα είναι ένα εκατοστό. Στριφογυρίστε κάθε λωρίδα ζύμης δύο φορές. Κόψτε ένα σχήμα αστεριού με την εναπομείνασα ζύμη και τοποθετήστε το στην κορυφή. Αλείψτε όλη τη ζύμη με ένα κρόκο αυγού που έχετε αναμείξει με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς C.
Πανακότα γιαουρτιού με μέλι
Υλικά γιαούρτι 700 γρ γάλα100 ml κρέμα γάλακτος200 ml μέλι100 γρ ζελατίνες14 γρ Για το σερβίρισμα: τριμμένα καρύδια και 40 γρ μέλι30 γρ Εκτέλεση 1. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις στύβουμε. Βάζουμε το γάλα να κάψει και διαλύουμε μέσα σε αυτό τις ζελατίνες. 2.Ρίχνουμε το μίγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με το μέλι. Προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Συμπληρώνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. 3.Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τα φορμάκια μας και [...]
Ομελέτα φούρνου
Υλικά αυγά 6 φέτα σπασμένη 100 γρ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 μανιτάρια σε φέτες 100 γρ ντομάτα σε μικρούς κύβους (3 μέτριες) 150 γρ αλάτι 2 γρ ρίγανη 3 γρ ελαιόλαδο 45 ml Εκτέλεση 1.Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε και ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με 20 ml από το λάδι. 2.Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη φέτα, τη ρίγανη, τις ντομάτες και το αλάτι. 3.Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18-20 λεπτά. Tip συνταγής Τα αυγά αποτελούν τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες [...]
Τούρτα Kit-Kat
Υλικά 1 δόση από το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτας (εγώ χρησιμοποιώ το κέικ σοκολάτας της Sitronella) 2 δόσεις βελούδινο σοκολατένιο frosting με τυρί κρέμα 13 πακέτα γκοφρετάκια Kit-Kat 2 σακουλάκια χρωματιστά κουφετάκια σοκολάτας 1 κορδέλα Εκτέλεση 1 Φτιάχνουμε το κέικ σύμφωνα με τη συνταγή. 2. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το χωρίζουμε σε δυο πάτους. 3. Φτιάχνουμε το frosting σύμφωνα με τη συνταγή. 4. Απλώνουμε το μισό frosting ανάμεσα στους δυο πάτους και με το υπόλοιπο καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας (από πάνω και γύρω-γύρω). 5. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, μέχρι [...]
Προϊόν γνωστό από την αρχαιότητα
Επί τη ευκαιρία, ας μιλήσουμε για το αλεύρι γενικότερα, την τόσο σημαντική αυτή λευκή σκόνη!!!! Προϊόν γνωστό από την αρχαιότητα, χωρίς να είναι ακριβής η προέλευσή του, αλλά τόσο σημαντικό για στη καθημερινή μας διατροφή, αφού χρησιμοποιείται ευρέως για την παραγωγή αρκετών προϊόντων όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, γλυκά, ζυμαρικά, κλπ. Μέχρι και ο Όμηρος έκανε αναφορές για τους μύλους και το άλεσμα, πράγματα κοινά στους λαούς της εποχής του. Πρόκειται για ένα προϊόν με ιδιαίτερο τεχνολογικό ενδιαφέρον, όσον αφορά την παρασκευή του αλλά και την περαιτέρω χρήση του, αφού πλέον αριθμεί μεγάλο αριθμό ποικιλιών καθεμία με δικό της προορισμό, ανάλογά την [...]