Τηγανητό μανούρι (τυρί) με μέλι σουσάμι και μπύρα
Υλικά μανούρι κομμένο σε 8 φέτες των 70γρ 265 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175 γρ ζεστό νερό 250 ml μπέικιν πάουντερ 0.2 κουτα ζάχαρη κρυσταλλική 0.2 κουτα μπύρα 15 ml ξύδι απλό 5 ml μέλι 50 γρ σουσάμι 20 γρ ηλιέλαιο 200 ml Εκτέλεση 1.Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το νερό, την μπύρα, το ξύδι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. 2.Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί. 3.Βουτάμε μία μία τις φέτες το μανούρι στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και από [...]
Πιτσιλωτά αυγά
Θα χρειαστείτε: χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση σε παστέλ αποχρώσεις) λευκό ξύδι καφέ μπογιά λίγο νερό μια παλιά οδοντόβουρτσα πλαστικά ποτήρια Εκτέλεση Σε ένα ποτήρι βάζουμε 1 κουτ. του γλυκού ξύδι, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα 3/4 με νερό. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα αυγά μέχρι να πάρουν την απόχρωση που θέλουμε. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο έντονο θα βγει το χρώμα. Έπειτα,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε την μπογιά με μερικές σταγόνες νερό (για να μην είναι πολύ πηχτή) και αφού βρέξουμε την οδοντόβουρτσα, την βουτάμε στην μπογιά και περνάμε με μία απότομη [...]
Μπισκότα με σουσάμι
Προετοιμασία: 20 λεπτά Μπορείτε να προσθέσετε στη μισή ζύμη 2 κ.γ. κακάο και να δώσετε στα μπισκότα γεύση σοκολάτας ή 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ για την ανάλογη γεύση μόκας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 30-40 μπισκοτάκια διαμ. 4-5 εκατ ή 18-20 μεγαλύτερα) 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλ. αλεύρι ολικής 1 φλ. Σουσάμι Serano λευκό 1/3 φλ. νιφάδες βρώμης (προεραιτικά) 1/2 φλ. ζάχαρη 1 κ.σ. μέλι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 150 γραμ. βούτυρο ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι 1/2 κ.γ. αλάτι 5-6 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού ή μπράντι σταφίδες, κολοκυθόσποροι, γκότζι [...]
Κυπριακές Φλαούνες
Υλικά 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο 3/4 του ποτηριού λάδι φυτικό 1 ποτήρι γάλα (χλιαρό) 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ Προζύμι 1/2 κιλό σουσάμι ασπρισμένο 2 αυγά για επάλειψη νερό όσο πάρει για να γίνει αφράτη η ζύμη από 1/2 κουταλάκι κανέλα,μαστίχα, μαχαλεπί Για τη ζύμη: · 2 κιλά αλεύρι σκληρόή γιαόλεςτις χρήσεις · 50γρ.προζύμιήφρέσκιαμαγιά · 11⁄2 κούπεςspry ήελαιόλαδο · 8 – 9 κόκκοι μαστίχας, κοπανισμένουςμε λίγο αλεύρι και 1 κ.γ. ζάχαρη · 8 γρ. κόκκουςμαχλέπι κοπανισμένο · Χλιαρόγάλα(όσο πάρει γιαναγίνει ηζύμη, περίπου3 κούπες) · 1κ.γ.μπέικινπάουντερ · 1/2κ.γ. αλάτι Για τη γέμιση: [...]
Φιλέτο κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και κονιάκ
Υλικά φιλέτα κοτόπουλο mas Best Brand 4 ζωμό λαχανικών 100 ml λίγο ξύσμα πορτοκαλιού κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου για το σερβίρισμα Για τη μαρινάδα: πορτοκάλι (το χυμό & το ξύσμα του) 1 χυμό από λεμόνι 1 καπνιστή πάπρικα γλυκιά 3 γρ δενδρολίβανο 1 κλαδ. θυμάρι ξερό 3 γρ σκόρδο λιωμένο 1 σκελ. τριμμένο τζίντζερ 10 γρ μουστάρδα απαλή 20 γρ μέλι 40 γρ κονιάκ 40 ml αλάτι 10 γρ Εκτέλεση 1.Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βουτάμε σε αυτή τα φιλέτα και τ ́αφήνουμε για 2-3 ώρες. 2.Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί μαζί με [...]
Πασχαλινό τσουρέκι
Υλικά Mas Best Brand Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις 500 γρ μαγιά νωπή θρυμματισμένη 30 γρ γάλα 200 ml αυγά 2 άχνη ζάχαρη 130 γρ βούτυρο μαλακωμένο 60 γρ κακουλέ σκόνη 1 κ.γ. μαχλέπι σκόνη 2 κ. γ. βανίλια σε κάψουλα 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του) 1 Εκτέλεση 1.Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο και τα χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ενσωματωθούν καλά. 2.Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι best Brand μέχρι να το απορροφήσει όλο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε μια αλευρωμένη λεκάνη αφήνουμε το [...]