Σαλάτα με φρέσκο αρακά και φέτα
ΥΛΙΚΑ 11⁄2 κιλό αρακάς Mr. Grand 1 μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες 250 γρ. φέτα τη αρεσκείας μας,θρυμματισμένη χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι 1 κουτ σούπας μέλι 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα 60 ml ελαιόλαδο 1⁄2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζω να ζεσταθεί άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και, όταν πάρει βράση, ρίχνω τον αρακά Mr. Grand και τον βράζω για 12 – 14 λεπτά. Στο διάστημα [...]
Σολομός με φασολάκια και σάλτσα αβγολέμονο
ΥΛΙΚΑ φασολάκια στρόγγυλα (κτψ.) 600 γρ φιλέτο σολομού (4 τμχ χωρίς το δέρμα) 850 γρ άνηθο ψιλοκομμένο 10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο 10 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 100 γρ χυμό λεμονιού 60 ml ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 τεμ αβγά Μασούτης από τον τόπο μας 2 τεμ ελαιόλαδο Μασούτης από τον τόπο μας 80 ml ζωμό λαχανικών 300 ml φρέσκο βούτυρο Mr Grand 60 γρ αλεύρι Mr Grand 40 γρ αλάτι Mr Grand 10 γρ πιπέρι Mr Grand 5 γρ άνηθο για το σερβίρισμα Εκτέλεση 1.Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν μαζί με το ζωμό. 2.Μόλις μαλακώσουν [...]
Σαλάτα με Παντζάρι, Dirollo Cottage και Καρύδια
ΥΛΙΚΑ 2 βολβούς παντζάρι 1 λόλα 1 ματσάκι ρόκα 1 σαλάτα πράσινη 1 κρεμμύδι ξερό 100 gr. Dirollo Cottage 80 gr. καρύδια 60 ml. χυμό πορτοκαλιού 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Σπαγγέτι με γαρίδες
Υλικά γαρίδες Νο112 σπαγγέτι Νο6500 γρ κόκκινο chili (προαιρετικά) 2 τεμ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 30 γρ ντοματάκια κονκασέ σε κονσέρβα 400 γρ σκόρδο 1 σκελ ούζο 50 ml κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 100 γρ βασιλικός 6 φύλλα αλάτι πιπέρι ζάχαρη 5 γρ Εκτέλεση 1.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κονκασέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το chili ψιλοκομμένο (προαιρετικά), το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τις γαρίδες και προσθέτουμε το ούζο. 2.Στη συνέχεια βράζουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να την [...]
Beauty tips με… ελαιόλαδο!
Το ελαιόλαδο έχει «μαγικές» ικανότητες για τον οργανισμό μας ειδικά όταν το καταναλώνουμε ωμό. Ξέρετε όμως πόσες χρήσεις μπορεί να έχει στον τομέα της ομορφιάς ως φυσικό καλλυντικό; Το ελαιόλαδο, κάνει «θαύματα» , είναι απολύτως φυσικό και βρίσκεται στην… κουζίνα μας. Μήπως να βάλουμε κι ένα μικρό μπουκαλάκι και στο νεσεσέρ των καλλυντικών μας; Μαλλιά: Κάντε μάσκα στα μαλλιά σας απλώνοντας ζεστό ελαιόλαδο στο κεφάλι σας κι αφήνοντας το για περίπου μισή ώρα. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με πλαστική μεμβράνη για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Θα ενυδατωθούν και θα λάμψουν. Επίσης λίγο λάδι στις άκρες των μαλλιών είναι ο,τι πρέπει [...]
Χταπόδι κρασάτο
Υλικά χταπόδι (ξεπαγωμένο) 1500 γρ κρεμύδια ξερά κομένα σε μισοφέγγαρα 3 Ξύδι 230 ml κρασί κόκκινο 700 ml Ελαιόλαδο 100 ml φύλλα δάφνης 1 Ζάχαρη 6 γρ νερό 500 ml Εκτέλεση 1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια. 2.Βάζουμε το χταπόδι Ema Foods, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης. 3.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Όταν είναι έτοιμο θα έχει λίγα υγρά σε σκούρο χρώμα. Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο. [...]