Χριστουγεννιάτικο ρύζι – Το τέλειο ρύζι για να συνοδεύσετε τα κυρίως στο γιορτινό τραπέζι
ΥΛΙΚΑ 450 γρ. άγριο ρύζι 80 γρ. αποξηραμένα cranberries 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 700 ml ζωμός λαχανικών 200 ml χυμό μήλου 50 ml λευκό κρασί Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα ξερά κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το σοτάρουμε και αυτό για 1 λεπτό ακόμα. Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα το χυμό μήλου, το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε [...]
Βασική συνταγή για ψωμί
Υλικά 1 κιλό αλεύρι 50 γραμ. φρέσκια μαγιά (ή δυο φακελάκια ξερή) 1 κ.γλ. ζάχαρη 3 κ.γλ. αλάτι 2½ φλ. χλιαρό νερό (περίπου) λίγο σουσάμι Εκτέλεση Για να φτιάξουμε τη βασική συνταγή για ψωμί, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι [...]
Αφράτα pancakes με μέλι
Απλά το καλύτερο πρωινό του κόσμου –και πιθανώς πολλών άλλων ακόμα. Λαχταριστά, αχνιστά, αφράτα pancakes, εύκολα στη παρασκευή τους και ότι πρέπει για το καλύτερο ξύπνημα. Υλικά 1 ½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 1 ¼ κούπας γάλα φρέσκο 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, κρύο Εκτέλεση 1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Κάνετε λακκούβα στη μέση και προσθέτετε το αυγό, το κρύο βούτυρο και το γάλα. 2. Ανακατεύετε πολύ καλά [...]
Παγκάσιους στο φούρνο!
Υλικά 1 μερίδα 2 φιλέτα παγκάσιους 2κ.σ λάδι 2 κ.σ μουστάρδα ½ λεμόνι Εκτέλεση Ξεπαγώνουμε τα δύο φιλέτα. Προσθέτουμε σε ένα μπολ το λάδι, την μουστάρδα & το λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τα αλείφουμε από πάνω & από κάτω με ένα πινέλο. Μετά, ρίχνουμε το θυμάρι (και από τις δύο πλευρές) & τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Κλείνουμε την λαδόκολλα στη μέση και μετά προς το κέντρο. Τέλος, το γυρίζουμε ανάποδα. Ψήνουμε για 30' από την μια μεριά και για 15 ' από την άλλη χωρίς να αφαιρέσουμε την λαδόκολλα.
Σουπιές με ρύζι, ντομάτα και ούζο
Σουπιές, κρεμμυδάκια, ούζο, ντομάτα, ελαιόλαδο – υλικά που μυρίζουν Ελλάδα συνθέτουν μια συνταγή που κάνει το μεσημεριανό μας τραπέζι πραγματική απόλαυση ΥΛΙΚΑ 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες 3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο 9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 250 γρ. ντομάτα κονκασέ 75 ml Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 150 ml ούζο 250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας) 750 γρ. ρύζιαλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.Σ υμπληρώνουμε με νερό, αν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να [...]
Τι μπορείς να κάνεις μ’ ένα ξυλάκι, μία μπίρα και ένα καρπούζι
Πολλά καλοκαιρινά (και όχι μόνο) κοκτέιλ περιέχουν χυμούς από φρούτα. Εμείς αντιστρέφουμε αυτή την αρχή και παρουσιάζουμε φρούτα που περιέχουν αλκοόλ. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ελαφριά, μπορεί όμως να βαρύνει αν τη θέση της μπίρας πάρει η βότκα, μιας και το καρπούζι με βότκα είναι ήδη γνωστό. Υλικά 1/2 καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 4 μπουκάλια KEO Μπύρα Ξυλάκια παγωτού Eκτέλεση Βάζεις τα κυβάκια του καρπουζιού σε ένα μπολ. Τα καλύπτεις με την μπίρα. Τα αφήνεις εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες. Βγάζεις τα κομμάτια από την μπίρα και τους καρφώνεις από ένα ξυλάκι παγωτού. Τα μοιράζεις σε μια πιατέλα, [...]