Υλικά

  • Γαρίδες 800 γρ
  • Αρακάς 100 γρ
  • Καρότα 120 γρ
  • ρύζι καρολίνα 150 γρ
  • κρεμμύδι ολόκληρο 1
  • τοματοπολτό 10 γρ
  • αλάτι 10 γρ
  • πιπέρι 5 γρ

Εκτέλεση

1.Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε τα καρότα σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα κελύφη από τις γαρίδες, το κρεμμύδι, τον τοματοπολτό και βράζουμε για 30’.

2.Στραγγίζουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 30‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα.

3.Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5’ ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip συνταγής
Οι σπόροι του γλυκάνισου, λόγω της ανηθόλης που περιέχουν, θεωρούνται φυσικό αποσμητικό για το στόμα.