Χριστουγεννιάτικη συνταγή με ένα παραμυθένιο Paris – Brest, με σοκολατένια κρέμα και φρούτα του δάσους που υπόσχεται ονειρεμένες απολαύσεις!
Υλικά
ζάχαρη κρυσταλλική (για τη γέμιση) 110 γρ.
αβγά (κρόκους) (για τη γέμιση) 3 τεμ.
κορν φλάουρ (για τη γέμιση) 80 γρ.
πραλίνα (για τη γέμιση) 100 γρ.
γάλα πλήρες (για τη ζύμη) 125 ml
νερό (για τη ζύμη) 125 ml
αβγά (για τη ζύμη) 5 τεμ.
βούτυρο (για τη ζύμη) 115 γρ.
αλεύρι (για τη ζύμη) 140 γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική (για τη ζύμη) 1 κ.γ.
αλάτι (για τη ζύμη) 2 γρ.
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη, και το ρίχνετε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει η κρέμα.
Την κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε την πραλίνα και ανακατεύετε.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μία μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και φτιάχνετε μια αφράτη σαντιγί.
Μόλις η κρέμα κρυώσει, την ανακατεύετε, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ μέχρι η κρέμα να γίνει ομοιογενής.
Ετοιμάζετε τη ζύμη. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφού το μίγμα βράσει, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζύμη και ψήνετε για 2 λεπτά στη κατσαρόλα χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
Αδειάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε για 2-3 λεπτά να κρυώσει η ζύμη.
Στην συνέχεια προσθέτετε ένα- ένα τα αβγά.
Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη, απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ την κόβετε σε κυκλικό σχήμα, διαμέτρου 16εκ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνετε το Paris Brest να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε οριζόντια σε δυο κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Γεμίζετε με τη κρέμα πραλίνα και στολίζετε με κόκκινα φρούτα και πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη.