Υλικά

  • κ.σ. βούτυρο
  • κ.σ. αλεύρι
  • κούπα.φρέσκο γάλα
  • 250 γρ.φέτα
  • 100 γρ.γραβιέρα
  • 100 γρ.κασέρι
  • τεμ.αβγά
  • γρ.μοσχοκάρυδο
  • 0.5 φλιτζ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • γρ.πιπέρι
  • πακέτο.φύλλο σφολίατας
  • 0.5 φλιτζ.σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Για την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να έχουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ.
  2. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια και τρίβουμε και τα υπόλοιπα τυριά, προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τέλος την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε τα υλικά μας , να ενωθούν.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε στο κέντρο του, το μείγμα των τυριών, τυλίγουμε σε ρολό πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κλείσουν καλά και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Χαράζουμε το ρολό κάθετα σε 4-5 σημεία. Αλείφουμε την επιφάνεια του με τον κρόκο αυγού και το γάλα.
  5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.