Yλικά
• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αγγούρι
• 1/3 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
• 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα αλάτι
• πιπέρι
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη
- Βάζουμε το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε αλάτι και την 1 κ.σ. από το μηλόξιδο
- Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι μας με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξουμε πολύ για να φυγει όλη η υγρασία
- Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. μηλόξιδο
- Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε